Med lidenskab, overbevisning og mod til innovation!

Opstart
På et værksted i forældrenes hus i Absam i Tirol grundede KR Johann Felder sammen med sin kone Gertraud firmaet Johann Felder Jun. i 1956, og præsenterede allerede samme år den første Felder træbearbejdningsmaskine på messen i Wien og Innsbruck.
På grund af manglende forsyninger af støbejern indretter han et støberi i haven ved huset i 1958.

Gennembruddet
I 1961 bliver den stigende produktion et problem og firmaet flytter. Salzbergstrasse 26 i Absam bliver den nye domicil for maskinbyggeren. Første eksport sker i 1962, og kun et år senere følger den første serieproduktion af den legendariske kombimaskine BU4.
I 1965 forøges produktionen med det første fræsecenter og Felder vover videreudviklingen af BU 5, der bliver en succes på det tyske marked. Serierne BU6, BU 7 og BU 8 slår igennem internationalt og sikrer med talrige verdenspatenter en udvikling af Felder træbearbejdningsmaskiner.
I 1979 kommer Felder på markedet med den nye kraftige kombimaskine serie FELDER HT og får stor succes bl.a. i snedkersegmentet.
Et automatisk formsandanlæg bliver integreret i den 170 m2 store støberi, to år senere sørger flytning af maskinmontagen til en ny fabriksbygning for en yderligere ekspansion af virksomheden.
Allerede i 1979 satser maskinbyggeren på CNC-teknologi og installerer den første CNC-fræser. Dette bliver den sidste investering virksomheden på adressen i Absam.

Ekspansion og international markedsføring
Den store succes medfører stadig vækst, en vækst der ikke kan udfoldes på adressen i Absam. I 1982 flytter virksomheden med sine 65 medarbejdere til Hall i Tirol, hvor firmaet har til huse den dag i dag.
Med FELDER Scandinavia grunder Johann Felder 1988 i Stockholm det første datterselskab, i den verdensomspændende Felder-Gruppe. I Østrig og Tyskland indføres det nye Felder-virksomhedskoncept: Flere udvalgte partnere forsynes med Felder produkter.
Maskinserien BF 3 og BF 4 bliver en salgssucces og fører til den næste investering i 1988: en ny hal til de første lasermaskiner, svejserobotter og horisontal-bearbejdningscentre.

Fra speciallister for kombimaskiner til professionel komplet udbyder
Med de nye produktionsmuligheder følger i 1990 den næste byggesten - de første kombimaskiner med formatskydebord i hele verden "made by Felder" præsenteres. Markedsføring af kombimaskiner udvides med byggeserien BF 6, samtidig præsenterer Felder de første solomaskiner til professionelle krav i erhvervs linjen. Indenfor dette segment leveres formatrundsaven K6 som skaber et gennembrud på verdensmarkedet.
Maskinbyggevirksomheden Felder har udviklet sig fra kombimaskine-specialist til komplet udbyder af professionelle træbearbejdningsmaskiner til håndværk, erhverv og industri.
I 1993 åbner Felder som banebryder deres nye EURO-logistikcenter og grunder den første Felder-fabriksvirksomhed, som starter virksomhed i Oberösterreich i 1995.

Med Hammer og Format-4 i det nye årtusinde
I 1997 præsenterer Felder mærket Hammer, som udmærker sig med kvalitet og samtidig fremragende træbearbejdningsmaskiner, der kan konkurrere med billige produkter fra Østen. Dette fører til så stor succes at produktion og montagedelen hos Felder må udbygges yderligere. Den nye montagedel 2 forøger kapaciteten med 30 procent.
I 2001 sker der igen noget: Format-4, Premium mærket for høje krav i erhverv og industri øger produktpaletten i Felder-Gruppe i det professionelle segment. I løbet af de næste år udvides leveringsprogrammet med CNC-bearbejdningscentre, kantlimemaskiner, pladeopdelingssave og varmepladepresser.
De nye FORMAT-4 modeller får flere internationale priser såsom Design-Award Adolf-Loos-Preis 2004 og IF-Design-Award 2003 og 2009 og overbeviser i løbet af kort tid professionelle brugere i erhverv og industri.

Som familie-virksomhed bliver FELDER KG til "Global Player"
I 2000 ændres enkeltmandsfirmaet Johann Felder til et kommanditselskab med deltagelse af hustruen Gertraud, datteren Elisabeth og sønnerne Hansjörg og Martin Felder til familievirksomheden FELDER KG.
I det nye århundrede investeres i et nyt pulverbelægningsanlæg. Opnåelse af 80 procent grænsen kræver ny udvidelse af logistikcentret, som åbnes i 2005 - kun efter i måneders byggetid. Allerede i 2007 kræves en ny udvidelse med montagehal 7 og flyvetag 4,5 - fabrikken forøges med 11.300 m2.
I 2009 kører de i Hall i Tirol udviklede og producerede CNC- og kantlimemaskiner fra båndet og præsenteres fra 2010 i ny indrettede udstillings- og teknologicentre i Tirol.
I 2012 søger Felder Gruppe med den revolutionerende Silent-POWER® spiralkniv-høvlekutter for furore på træmaskine markedet og beviser endnu engang Felders innovationskraft.
I dag er Felder Gruppe med sine 550 medarbejdere i Hall en af de førende udbydere af træbearbejdningsmakiner i verden til håndværk, erhverv og industri. Mere en 200 udsalgssteder i 72 lande markedsfører over 150 modeller af mærket Hammer, Felder og Format-4.